Werkwijze

Voordat u een kaartje gaat bestellen is het goed om te weten wat er allemaal gaat gebeuren. Na het versturen van een bestelling zit u namelijk nog nergens aan vast! Hieronder vindt u een overzicht van alle stappen die doorlopen worden van de aanvraag tot de ontvangst van uw geboortekaartjes.

1 Uw bestelling

 1. U zoekt eerst een geboortekaartje uit wat u het meest aanspreekt. Omdat kleuren heel persoonlijk zijn kunt u bij de meeste kaartjes direct de achtergrond kleur aanpassen. Als het kaartje naar wens is, dan klikt u op “Bestel dit kaartje”.
 2. Hierna komt u bij het bestelformulier. Hier kunt u aangeven wat u eventueel zou willen veranderen aan de illustratie en welke teksten u in het kaartje wilt hebben. Heeft u alles ingevuld dan klikt u op “Bestelling verzenden”. Uw bestelling wordt nu naar de illustrator gemaild.

2 Na uw aanvraag

 1. Uw bestelling komt bij de illustrator terecht, deze zal aan de hand van uw gewenste wijzigingen een inschatting maken van eventuele extra kosten en mailt u een prijsopgave terug. Ook als er geen extra kosten zullen zijn, krijgt u altijd eerst een prijsopgave van de illustrator.
 2. U mailt de illustrator terug dat u akkoord gaat met de kosten en vervolgens gaat hij aan de slag. Uw bestelling is nu een definitieve bestelling.
 3. De illustrator maakt een voorbeeld van hoe uw kaartje zal worden, met daarin alle wijzigingen en teksten die u opgegeven heeft. U krijgt een digitaal voorbeeldkaartje via de mail.
 4. U kunt nu nog kleine wijzigingen doorgeven, de illustrator zal deze uitvoeren en u een nieuw voorbeeld mailen, totdat u helemaal tevreden bent met uw geboortekaartje.
  Omdat hij niet oneindig kan blijven wijzigen mag de illustrator na 3 wijzigingsrondes € 5 per extra wijziging vragen. Het is dus belangrijk om alles zoveel mogelijk in één keer door te geven!
 5. Als u helemaal tevreden bent met het voorbeeld stuurt de illustrator u de factuur.
 6. Zodra u de factuur heeft betaald, stuurt de illustrator de bestanden naar de drukker. U krijgt nog een mail van hem met het ordernummer en het telefoonnummer van de drukker. Er kunnen nu geen wijzigingen meer doorgegeven worden!
 7. De drukker verstuurd alvast de enveloppen (indien u deze eerder wilt ontvangen) zodat u de adressen er op kunt schrijven. Heeft u een proefdruk besteld dan komt deze gelijk met de enveloppen mee.

3 Na de bevalling

 1. U belt direct met de drukker om de naam, datum, tijd, gewicht en eventuele andere gegevens door te geven. Als u vóór 14.00 uur belt, worden de kaartjes dezelfde dag nog gemaakt en op de post gedaan. U kunt ze dan de volgende dag al verwachten.
 2. U krijgt de geboortekaartjes thuis en hoeft ze alleen nog maar in de enveloppen te steken en op te sturen!